Books

Dilemma Fall Term 2010

3:39:00 AM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 السلام عليكم

wow. kelas dah nk start. dah 3 bulan saye cuti. alhamdulillah, ade je aktiviti. in fact sampaikan mcm tetiap hari kluar..itu masa ade lagi kak nazirah dan along. dah dorang balik, busy dgn tetamu, bulan puasa pulak.oooh, alhamdulillah ramadhan tiba masa cuti2 camni. nk buat extras pon, tak lah bertelagah dgn kelas and whatnot sbb summer ni pon saye tak amek kelas. why? sbb ayah kate nk berjalan susah nnt. hehe. sbb along dtg haritu, spesel sbb utk saye tak amek kelas. bile calculate balik, saye positif, inshaAllah tak perlu amek summer class for now. mcm cukup je credit hours dah dibahagikan..but to be honest, i would've been fun amek summer class. non-credits pon takpe. dpt ilmu baru..


bile pikir2 balik, saye boleh buat lebbbih banyak lagi.

paint
draw
read books
learn to sew
travel
design using photoshop
produce a video
hafazan
meet the homeless
cook
bloggging
work out
wacth some good movies
webcam dgn kawan2
etc...

tu sume aktiviti yg i absolutely looove doing. ade yg terbengkalai sbb snow white saye telah diculik org di pejabat ayah saye 2 hari sebelum midwest games. inshaAllah by next week, saye akan menimang little red riding hood pulak. Allah amek snow white sbb Dia nk bg yg better! i'm talking about my laptop..tu yg byk dah keje terbengkalai. habis dah software2, gamba2 kat laptop lame. tp saye tak give up. saye akn terus buat ape yg saye suke buat dah belajar sampai akhir hayat.

kelas registration pon ade hal jugak. dah cukup 4 kelas saye register,  tiba2 satu kelas mintak diri plak. it got cancelled. hmmm. sem ni saye kene amek satu core seminar (2 classes taught in tandem = 6 crdits). tapi bile satu dah cabut, that left me with non core sminars la. bile mintak advise advisor plak, dia kate takpe..sem ni saye amek 9 credits je. next sem lagi 9 pastu, inshaAllah bley dah grad. providing 3.25 an above. inshaAllah. amin ya Allah..

i'm just doing what's offered to me. i'm following God's map for me..i hope. all of this will worth something. apa2 saje ilmu yg kite belajar, it's never a waste of time. jalan saye tak direct..in fact, berliku2. tapi saye redha dan saye terima bahawasanya berliku2 itulah yg terbaik utk saye..otherwise it wouldn't have been fated for me. kat college, instead of finishing 60 credits, saye dpt relinquish those credits dan buat 18 credits including a core seminar class (6 credits). buat kelas2 tertentu yg diorang offer.

Anthropology (Victoria A. Giambrone)
World Religions (Syed M. Mehdi)
Drawing II (James Krauss)

mcm tak sangke plak saye akn buat 9 credits je. mcm tak byk, kn. that means saye takde excuse utk tak buat yg terbest! Allah please give me strength and will..but wow, kalau byk mase terluang, i know just what to do ;). it could be a nikmat + ujian dari Allah. InshaAllah saye akn manfaatkan sebaik2nye. plus, Tuhan tahu2 je saye nk balik Malaysia. kalo tak, sem ni dah terdetik dlm hati saye tanak amek cuti sebulan utk blk mesia seperti mama dan ayah cadangkn. 2 sems terakhir ni (wallahualam) adalah moments crtitical. mintak cuti plak bulan 11. dekat sgt dgn final. tapi skang bile pikir blk, kalo prof izinkn, providing saye buat keje in advance sket or qadha balik lps balik beructi nnt, taaak lah berat sgt kot berbanding bile ade 4 classes. so, now i'm open for consideration kalau nk balik malaysia...

tapi, saye dah adult kan skarang. saye pon ade tanggungjawab sebagai student. saye tanak jugak menyesal kemudian. so, bukak2 sem ni, inshaAllah saye kene built trust dgn prof, jd student yg baik...mudah2an, Allah permudahkan bile saye nk mintak izin cuti nnt. but then again, it's Allah's plan. mungkin saje saye ubah fikiran nk dok sorang2 sini (bgtau diri, sebulan tu kejap je pon..blk mesia tak best pon. cuti2 kat west coast takde barang lah), or even all together tak jd balik...pape pon, lets hope for the best and prepare for the worst.

0 comments

Do you have any comments, concerns or inquiries? Or else, just drop me a note to say hi! :)

SUBSCRIBE